Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیژن نامدار زنگنه از افتضاح بودن طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس سخن می‌گوید در حالی که کارنامه خودش دارای ابهامات بسیاری است و با روی کار آمدن او صنعت پالایشگاه سازی تعطیل و زمینه تحریم بنزینی ایران فراهم شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت روز گذشته در مراسم افتتاح یکی از پروژه های حوزه انرژی حملات تندی به منتقدان وزارت نفت داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از اظهارات وزیر نفت به شرح زیر است:

* دولت کارهای بزرگی در زمینه پالایش و صادرات فرآورده‌های نفتی انجام داده، در ابتدای سال ۹۲ ظرفیت پالایشی ما ۱.۸ میلیون  بشکه در روز بود و الان به بالای ۲.۲ میلیون بشکه در روز رسیده است.   * تولید بنزین در طول دولت یازدهم  و دوازدهم از روزانه ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر و تولید گازوئیل از روزانه ۹۴ میلیون لیتر به ۱۱۳ میلیون لیتر رسیده است.   * واحدهای فرآیندی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ابتدای دولت یازدهم ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.   * یکی از طرح‌هایی که باید به عنوان یک نمونه اغتشاشات مدیریتی در دانشگاه‌ها تدریس شود طرح پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس است که تحویل دولت یازدهم شد.   * بنده بدتر از طرح ستاره خلیج‌فارس در عمرم ندیدم، زیرا این طرح تا حدی مغشوش بود که فقط به درد تدریس در دانشگاه‌ها می‌خورد که مبادا این کار دوباره تکرار شود.   بیژن زنگنه از پس از ۹ سال تصدی وزارت نیرو (از سال ۶۷ تا ۷۶) با روی کار آمدن دولت اصلاحات پست وزارت نفت را بر عهده گرفت و تا سال ۸۴ وزیر نفت ایران بود و دوباره با سرکار آمدن دولت تدبیر و امید دوباره به ساختمان وزارت نفت برگشت.   او حدود ۹ سال وزیر نیرو و ۱۶ سال وزیر نفت بوده کشور بود و از روزی که به ساختمان وزارت نفت کوچ کرد، صنعت پالایشی کشور هم دچار رکود شد و در مدت وزارتش حتی کلنگ ساخت یک پالایشگاه را هم بر زمین نزد و آخرین پلایشگاه نیز پلایشگاه بندرعباس بود که در سال ۷۶ مورد بهره‌‎برداری قرار گرفت و احداث مابقی پالایشگاه‌های کشور هم قبل از سال ۷۶ بوده و تنها پالایشگاهی که طی دو دهه گذشته در کشور ساخته شده، پالایشگاه ستاره خلیج فارس است.   براساس این گزارش با روی کار آمدن زنگنه روند پالایشگاه‌سازی در کشور را متوقف شد و او با وقاحت تمام زحمات قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و عملکرد دولت‌های نهم و دهم را در حوزه ساخت پالایشگاه زیر سوال می‌برد و قصد دارد آن با به نام خود بزند و افتخارش خام فروشی نفت است.   زنگنه که در سال ۸۷ گفته بود ساخت پالایشگاه صرفه اقتصادی ندارد حالا می‌گوید بدتر از طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس در عمرم ندیدم؛ و مدعی است که او پالایشگاه ستاره خلیج فارس را اصلاح و ساخته است.   او امروز می‌گوید در دورانش تولید از روزانه ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر رسیده است و صادرات فراورده‌های نفتی را افتخار خود می‌داند اما باید پاسخ دهد که چگونه ممکن است کسی که احداث پالایشگاه را بیهوده دانسته و اعتقادی به تولید بنزین در داخل کشور نداشت، اکنون تولیدی بنزین را از  ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر رسانده است.

ریچارد نفیو، طراح تحریم‌های ایران در کتاب هنر تحریم‌ها می‌نویسد: در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ خرد جمعی در واشنگتن ایجاب می‌کرد که اعمال تحریم‌ها بر واردات بنزین ایران و سایر محصولات نفتی و بنزینی می‌تواند دولت ایران را از پای در می‌آورد.

نفیو تأکید می‌کند که در جولای ۲۰۱۰ این تحریم تبدیل به قانون شد اما چه اتفاقی افتاد؟! ایران به جای آنکه بلافاصله امتیاز بدهد، پالایشگاه‌های خود را بازطراحی کرد تا نیاز بنزین داخلی را تأمین کند و ایران توانست از این فشار عبور کند و واردات بنزین را به شدت کاهش دهد.

حالا آقای زنگنه که زمانی نگاهش باعث شد ایران در معرض تحریم بنزین قرار گیرد واین اتفاق رخ داد از بد بود طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس که نگینی در صنعت نفت کشور و پلایشگاهی کشور است، سخن می‌گوید؛ او آنقدر حافظه‌اش ضعیف شده که یادش رفته است طرح توسعه پلایشگاه‌های کشور در دولت‌های نهم و دهم برنامه ریزی و اجرا شد و قصد دارد با این سخنان کارنامه هیچ خودش را خوب نشان دهد.

آقای زنگنه باید پاسخ دهند که اگر طرح ساخت پلایشگاه ستاره خلیخ فارس بدتر بود، خودش منجی احداث کدام پالایشگاه در کشور بوده آن هم با ۱۶ سال وزارت نفت که حتی در زمانی ما تحریم نبودیم؛ شاید تنها افتخار او فروش نفت یا همان خام فروشی بود؛ آقای زنگنه که خود را ژنرال می‌داند خوب است کارنامه دارای ابهام خود را توضیح دهد؛ اما ظاهرا دیگران (خارج) فخر اوست و مرغ همسایه برایش غاز است.   باید گفت هر آنچه امروز در صنعت نفت افتتاح می‌شود، متعلق به گذشته است و زنگنه نقشی در آنها ندارد! و به قول کارشاسی او محض رضای خدا حتی یک پالایشگاه هم نساخت  

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس میلیون لیتر آقای زنگنه وزارت نفت وزیر نفت کار آمدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۴۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران در سال میلادی گذشته، گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک از جمله استراتژی‌های مهم دولت سیزدهم برای رشد صادرات نفت خام بود.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال میلادی گذشته اظهار کرد: دو حامل انرژی نفت و گاز سهم زیادی در تحقق این دستاورد مهم داشته‌اند. در حال حاضر علی‌رغم تحریم‌ها، دولت سیزدهم در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز هیچ محدودیتی ندارد؛ در حقیقت این دولت توانسته تحریم‌ها را خنثی کند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اقتدار نظامی ایران در عملیات وعده صادق، گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست به ما در صادرات بیشتر و در عین حال آسان‌تر نفت کمک کند. بعد از آن عملیات، حرکت نفت‌کش‌های ایرانی در آب‌های آزاد و در نهایت فروش نفت ایران بهتر شد.


وی افزود:تحقق رشد اقتصادی در طول سه الی چهار سال آینده شرایطی را برای ما مهیا خواهد کرد که بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دهه ۹۰ را به سرعت جبران کنیم.


قادری با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر سهامداری در فراسرزمینی گفت: این تصمیم از جمله سیاست‌های درستی بود که وزارت نفت به اجرا گذاشت. این استراتژی به ایران اجازه می‌دهد که با بازارسازی برای فروش نفت خام، بازار مطمئنی را در این زمینه برای خود مهیا سازد.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد، زیرا این قبیل محصولات از ویژگی صادرات آسان و همچنین تحریم پذیری کمتری برخوردار هستند. در شرایط تحریمی سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای عرضه نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی یک ایده بسیار خوبی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک هم ایده مثبت دیگری است که توسط وزارت نفت پیگیری شد. این واحد‌های کوچک نسبت به پالایشگاه‌های بزرگ‌تر کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند؛ لذا، استفاده از این فرصت می‌تواند نقش موثری در صادرات نفت ایران داشته باشد، سیاست که امروز باعث رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت خام شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت ، گاز ، نفت خام ، پالایشگاه ، پالایشگاه فرا سرزمینی ، وزارت نفت ، افزایش صادرات نفت ، پالایشگاه های کوچک ، جعفر قادری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9n

دیگر خبرها

  • مردم باید ثمره کلنگ زنی ها را ببینند/ لزوم تحقق پروژه ها
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • سلیمانی عملیات‌هایی داشته که هیچ ژنرال آمریکایی نداشته!
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد