Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح‌الله مؤمن‌نسب کارشناس فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موضوع ایراد امنیتی‌ای که در برنامه‌نویسی پیام‌رسان سروش مطرح شده بود را تشریح کرد. وی این باگ را یکی از بحران‌های قدیمی تلگرام دانست و رفع این ایراد توسط سروش در کمتر از یک روز را نشان از توان بالای تخصصی تیم فنی و امنیتی پیام‌رسان‌های داخلی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مؤمن‌نسب در خصوص ایرادهای امنیتی تلگرام اظهار داشت: نسخهٔ اندروید تلگرام متن‌باز (Open Source) است و با توجه به دسترسی‌های زیادی که به امکانات گوشی مانند، میکروفون و دوربین و حتی رمزهای گوشی کاربر دارد، بستر مناسبی برای هک اطلاعات شخصی کاربران و ارتکاب جرایم این‌چنینی است. در حال حاضر بخش بزرگی از درآمد عده‌ای در تلگرام مربوط به تبلیغات اسپمی (ارسال تبلیغات اجباری)، فروش داده‌های کاربران و اد اجباری (عضو کردن کاربران در کانال‌ها و گروه‌ها بدون اطلاع دادن به وی) می‌شود.

وی در این خصوص ادامه داد: این ایراد تلگرام مطلب تازه‌ای نیست و از مدت‌ها قبل مطرح شده بود. حتی یکبار خبرگزاری رویترز که یک رسانه خبری مهم اروپایی است، به طور مفصل به این موضوع اشاره کرد. رویترز به صراحت اعلام کرد هر کسی که وارد تلگرام می‌شود، بر اساس پیامکی که برای او ارسال می‌شود، شماره او هک می‌شود و در واقع از راه دور کنترل می‌شود. یا اگر شما به مارکت‌های نرم‌افزاری مراجعه کنید، نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارد که از تلگرام کپی شده‌اند و شما با ورود به آن‌ها به اطلاعات تمام کاربران تلگرام دسترسی دارید و همچنین خود آن نرم‌افزار هم به اطلاعات شما دسترسی دارد؛ با این روش تمام اطلاعات کاربران قابل کنترل است.

این کارشناس فضای مجازی در رابطه با این مشکل امنیتی توضیح داد: اکثر شبکه‌های اجتماعی در برنامه‌نویسی خود از شماره موبایل کاربر برای احراز هویت استفاده می‌کنند و نام کاربری مخفی را همان شماره موبایل قرار می‌دهد. سروش و تلگرام هم از همین روش برای احراز هویت استفاده می‌کردند، اما متأسفانه چون همیشه  از نظر برخی مرغ همسایه غاز است، با به راه انداختن عملیات جنگ روانی، این مشکل مشترک پیام‌رسان‌ها به سروش نسبت داده شد.

مؤمن‌نسب در خصوص رفع این ایراد در پیام‌رسان سروش گفت: تیم فنی سروش با تغییر الگوریتم آن توانستند به جای شماره‌ی کاربر از عدد اختصاصی دیگری استفاده ‌کنند. یعنی در حساب کاربری روشی وجود دارد که شماره حتی برای هکرها هم قابل رویت نیست. حل این مشکل توسط سروش در کمتر از یک روز نشان از توان بالای تخصصی تیم فنی و امنیتی پیام‌رسان‌های داخلی دارد؛ زیرا این ایراد همچنان در تلگرام وجود دارد و بعید است به سادگی بتوانند آن را حل کنند. در حال حاضر این مشکل امنیتی تلگرام ابزار سوءاستفاده‌ی بسیاری از مجرمان از اطلاعات کاربران در ایران و جهان شده است.

وی در پایان با تأکید مجدد بر موارد فوق، اظهار داشت: تلگرام از نظر برنامه‌نویسی، عقب‌افتاده، کپی‌کار و ضعیف است و بارها اثبات شده که نرم‌افزارهای ایرانی بیسفون‌پلاس، سروش، گپ، بله و حتی ایتا، هم در لایهٔ اپلیکیشن و هم در لایه نت‌ورک بیش از ۱۴ برابر امن‌تر از تلگرام هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سروش شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۲۷۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • به‌روزرسانی این گوشی‌ها دیگر در دسترس نخواهد بود!
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • (ویدیو) صف طولانی اصفهانی‌ها برای سروش صحت
  • صف طولانی اصفهانی برای سروش صحت
  • «غریبه» سریالی درباره نخبه داروسازی به زودی روی آنتن می‌رود